Medewerkers in gesprek

Aanbod

Praktisch, wetenschappelijk, bewezen en effectief

Intensief trainingstraject van 3 maanden

Stop met Stress, burn-out, en allerlei aanverwante klachten. Precies: gewoon mee stoppen! Hoe? Heel eenvoudig: door je onbewuste brein aan te sturen. Ons bewuste brein wordt voor 95% aangestuurd door ons onbewuste brein. Daar zit onze kracht! Een kracht, die vaak onbenut blijft, terwijl dit eenvoudig te leren is.

In een intensief trainingstraject van 3 maanden leer je de stressrespons te stoppen door de kwaliteit van je onbewuste brein te benutten. Je krijgt wetenschappelijk onderbouwde informatie en praktische instructies. In heldere, logische taal. Simpel voor het brein. Simpel toe te passen. En met snel en blijvend resultaat.

12

jaar ervaring

Trainingstraject

Het Alexander Concept is een intensief trainingstraject van 3 maanden. Je leert om de chronische stressrespons te stoppen met behulp van de kwaliteit en neuroplasticiteit van het brein. De training is effectief: 83% van onze deelnemers herstelt blijvend.

Wat brengt het traject

Na dit traject weet je jouw chronische stress respons te stoppen. Hierdoor worden fysieke, mentale en emotionele klachten voorkomen of gestopt . Je voert weer de regie over jouw leven, bent effectiever en je durft volledig in jouw talent te gaan staan.

Voor wie

Bijna iedereen heeft baat bij onze training. Niet alleen de medewerker, die uitgevallen is, maar ook de medewerker die taken uitstelt, de lat hoog legt of regelmatig verzuimt?

Hoe wij dit doen

Eigen regie

We laten zien dat je altijd een keuze hebt en dat jij degene bent die beslist.

Brein

Door je te leren hoe je jouw onbewuste brein aan kunt sturen.

Logisch

Wat we vertellen is eigenlijk zo logisch dat je je afvraagt waarom je dit niet zelf hebt kunnen bedenken.

Verbinden

Ook je partner & werkgever is in dit hele proces nauw betrokken. Partners wonen de training gratis bij, ze betalen alleen de verblijfskosten. Doordat partners zo nauw betrokken zijn en meegenomen worden in het hele traject is het eenvoudig om het geleerde thuis (en op het werk) in praktijk te brengen. Het is daardoor gemakkelijk te integreren in het dagelijks leven, zodat blijvend resultaat ervaren wordt.

Neuroplasticiteit

Dit alles is mogelijk dankzij het vermogen van de hersenen om nieuwe verbindingen te maken.

Congruentie

Zeggen wat je voelt en denkt, en voelen dat het waar is wat je zegt. Hierdoor ontstaat rust, je innerlijke kracht komt als vanzelf naar boven, hoge latten verdwijnen en op eieren lopen zijn voltooid verleden tijd.

Blijvend

Voor de rest van je leven weet je wat je zelf te doen hebt.

Hoe ons trainingstraject verloopt

Het traject bestaat uit een uitgebreide intake en consult, een 3-daagse training, een verdiepingsdag en een vervolgconsult. En je krijgt gedurende het traject een persoonlijke coach toegewezen. Het Alexander Concept is een professionele training met een logische structuur met een weergaloos resultaat.

Fase 1: Aanmelden

Online kan je je inschrijven via de website. Daarna ontvang je een intakeformulier. Na ontvangst van het intakeformulier plannen we een belafspraak bij een van onze trainers voor de telefonische intake.

Fase 2: Telefonische intake

We zijn geïnteresseerd in je achtergrond en kijken samen met jou of het traject passend is en of we je kunnen bereiken met onze manier van werken. Wij selecteren onze deelnemers zorgvuldig op persoonlijk commitment. En zeker als jouw werkgever (een deel van) de kosten draagt is dit van doorslaggevend belang om snel en blijvend te herstellen. Wanneer ons traject niet passend is laten we dat weten, we nemen niet iedereen die zich aanmeldt vanzelfsprekend aan.

Tijdsinvestering: 1 uur

Fase 3: individueel consult

Ter voorbereiding op de training plannen we een persoonlijk consult. Hierin ga je 1:1 met een van onze trainers aan het werk met de overtuigen van jouw onbewuste brein. Hiermee leggen we een belangrijke basis voor snel herstel tijdens en na de training.

Tijdsinvestering: 2 uur

Fase 4: training

We leren je in drie dagen: hoe het brein werkt en hoe je nieuwe neuronverbindingen aan kunt maken met behulp van 7 makkelijke oefeningen. Oefeningen die je zelf thuis kunt toepassen. De groep bestaat uit 15 deelnemers en hun partners en vindt plaats op onze vaste locatie Morgenstern in Barchem. De setting is veilig en professioneel. Jouw verleden komt in deze dagen niet ter sprake. Wij hebben gemerkt, dat spreken over je verleden, niet behulpzaam is voor het herstel.

Uniek in onze aanpak is dat jouw partner tijdens de hele training aanwezig is. Hierdoor ontstaat wederzijds inzicht, begrip en ondersteuning. Bovendien weet hij of zij precies wat jij thuis moet doen om volledig resultaat te behalen. Deelname met partner wordt als een belangrijke meerwaarde gezien en is voor partners gratis; zij betalen alleen verblijfskosten.

Tijdsinvestering: 3,5 dagen

Fase 5: persoonlijke coach

Je krijgt in deze training een persoonlijke coach toegewezen gedurende 6 weken. Dit is uit te breiden tot drie maanden, afhankelijk van het pakket waarvoor wordt gekozen. Er is mailcontact en telefonisch contact. Hierin bespreken we de voortgang. En zorgen we ervoor dat je op koers blijft.

Tijdsinvestering: 2 uur

Fase 6: verdiepingsdag

Zes weken na de training, blik je samen met de andere deelnemers en hun partners terug op de positieve veranderingen en het herstel dat je ervaart, door jouw brein intensief te trainen. We brengen zowel verdieping als verbreding aan. Je krijgt extra technieken aangereikt om het resultaat te bestendigen. Ook zetten we de puntjes op de i en gaan in op vragen en praktijksituaties.

Tijdsinvestering: 1 dag

Fase 7: Extra coaching gesprek

Deelnemers ervaren meteen na de training dat ze ‘het anders doen.’ Velen spreken van een ‘opruimproces’. Wij bieden je in een extra gesprek ondersteuning en kijken samen met jou waar nog behoefte aan is. En begeleiden je met het integrereren van de oefeningen in het dagelijks leven.

Tijdsinvestering: 1,5 tot 2 uur

Fase 8: 3 gesprek

Een gesprek tussen werkgever, deelnemer en persoonlijke coach. Wij weten uit ervaring dat de omgevingsfactoren als relatie en werk grote invloed hebben op het herstel.

Accommodatie deelnemer/partner.

In de prijs voor de accommodatie zitten drie heerlijke gezonde maaltijden per dag en koffie, thee en snacks inbegrepen. Met de meeste dieetwensen wordt rekening gehouden door onze eigen chef-kok. Deelnemers en partner delen een kamer met goede bedden. De accommodatie heeft een zwembad en ligt op een prachtige locatie in de bossen.

Kennismaking

Wil je kennismaken met het Alexander Concept, dan zijn er de volgende mogelijkheden;

Vrijblijvend gesprek

Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend een gesprek aan met een van onze medewerkers. We maken dan een afspraak om de mogelijkheden van het Alexander Concept voor jou te bespreken.

(In-company) Lezing

Wil je dat we meer weten over de kracht van de kwaliteiten van het brein, het trainingstraject en de resultaten? Dan is een lezing een mooie, eerste stap. Maandelijks geven wij lezingen op locatie in het land, zie ook agenda. En vanaf 10 geïnteresseerden verzorgen we ook incompany lezingen.

In-company workshop

Gedurende onze workshop ALEX van 3 a 4 uur maken jij en je collega’s kennis met de kwaliteiten van het brein en wat het wel en niet kan. Op deze manier leer je ons kennen en ervaar je de kracht van het onbewuste brein. Je krijgt zicht op stress en belemmerende patronen. En hoe je eenvoudig en doeltreffend jouw brein kan instrueren, zodat je de regie in handen neemt over jouw welzijn.

Vraag hiervoor een offerte op maat aan. We bespreken graag samen de aanleiding en wensen voor onze in-company workshop ALEX.

Webinar

Regelmatig geven wij webinars. Zie ook onze agenda. In een webinar leer je dat de oorzaak van veel gezondheidsklachten onbewust chronische stress is, dat je deze stress kunt leren herkennen én stoppen met behulp van de kwaliteiten van je brein.

Online Inspiratiesessie

Regelmatig geven wij inspiratiesessies via ZOOM. Zie ook onze agenda. In een inspiratiesessie maak je online kennis met onze manier van werken en onze trainer vertelt je glashelder dat de oorzaak van veel gezondheidsklachten chronisch geworden stress is. Je hoort hoe logisch dit proces op gang gebracht en gehouden wordt en hoe eenvoudig het is om deze stressreacties te herkennen en te stoppen. Je leert de mechanismes te doorzien zodat je zelf regie krijgt over je klachten. Leren hoe je je brein aanstuurt zorgt ervoor dat je in no-time lekker in je vel zit. En je leert hoe het kan dat 83% van onze deelnemers na onze training blijvend herstelt.

Testimonials.

Dit zeggen deelnemers

Jeroen, 26

Bij het bekijken van de site dacht ik ‘lekker zweverig, dit wordt dus niks’. Tijdens het consult veranderde ik al compleet van gedachten: ‘holy shit, dit is interessant!’ Tijdens de training kreeg ik dingen aangereikt die ik de rest van mijn leven kan gebruiken. Ik raad het iedereen aan, met of zonder klachten.

Sanne, 24

Ik liep vast op mijn werk en had last van faalangst en stress. Wat ben ik blij dat ik de training heb gevolgd. Ik weet zeker dat ik op mijn 60e (en daarna) nog steeds zo energiek in het leven sta als nu.

Stefanie, 36

Het is een jaar na de ‘piek’ in mijn burn-outklachten en zes maanden na de training Het Alexander Concept. Ik geniet met volle teugen van mijn leven, gezin en mijn werk.

Ellen, 49

Ik ben blij dat het Alexander Concept op mijn weg is gekomen. Het was heel bijzonder om deze training samen met mijn partner en met collega’s te doen. Wat van jou is en wat je niet wilt delen, blijft ook van jou. Tegelijk schept het een collegiale band dat we met universele thema’s bleken te worstelen. Daarmee is ook de werksfeer sterk verbeterd.

Charlotte, 42

Het is 2 jaar geleden dat ik de training volgde en sindsdien geniet ik volop. Ik zit vol energie, heb zelfvertrouwen en kan veel zakelijker en met plezier mijn werk doen. En dat bovendien in dezelfde managersfunctie als voor mijn burn-out.

WhatsApp: 06 25343678
085 0645707
info@alexanderconcept.nl
Nieuwsbrief