|  FAQ

FAQ

Veelgestelde vragen, beantwoord

Het Alexander Concept is nog niet zo bekend, hoe komt dat?

Het Alexander Concept is een produkt van Ander Leven bv. en is relatief nieuw in Nederland. Sinds 2009 bieden wij deze training aan. Met groot succes. Waar we in 2009 gestart zijn met slechts 2 trainers, is het Alexander Concept uitgegroeid tot een bedrijf, waar inmiddels 12 trainers aan verbonden zijn. We zijn heel trots op ons prachtteam dat al jaren betrokken en bevlogen is om mensen te begeleiden in hun transformatieproces.

Welke methoden worden ingezet bij de training?

In de training werken we met verschillende methoden. Wij maken gebruik van inzichten en technieken uit onder andere NLP, Energetisch werk, Live the Connection (voorheen PSYCH-K), het Enneagram, Voice Dialogue en Systemisch werk. Door deze methoden met elkaar te combineren ontstaat er een synergie die zeer doeltreffend is.
We maken tevens gebruik van inzichten van verschillende wetenschappers, artsen en onderzoekers zoals Bruce Lipton, Margriet Sitskoorn, David Hamilton en vele anderen.

Wat gebeurt er in de training?

In de training wordt de theorie achter het Alexander Concept uitgelegd en worden handvatten aangereikt om dit meteen in praktijk te brengen. Je leert hoe groot je eigen invloed is op je fysieke, mentale en emotionele processen en hoe je deze invloed positief kunt inzetten. Door het toepassen van het Alexander Concept wordt de chronische stressrespons gestopt en het zelfhelend vermogen opnieuw geactiveerd. Hierdoor wordt snel resultaat ervaren.

Waarom vertellen jullie niet wat er precies gebeurt in de training?

Hoe graag we dit ook zouden vertellen en hoewel het absoluut geen geheim is, is dit toch lastig. Wat we wel kunnen zeggen is dat de training heel praktisch is. De eerste dag leer je de theorie kennen en begrijpen en de twee daaropvolgende dagen gaan we daar dieper op in. De hele training is ervaringsgericht en worden alle theoretische inzichten vervlochten met oefeningen, zodat ogenblikkelijk begrepen wordt hoe een en ander werkt.

Ik vind het moeilijk te geloven. Kan deze training echt zorgen dat klachten minder worden of zelfs verdwijnen?

Wij begrijpen dat het moeilijk te geloven is, maar herstel is echt mogelijk met het Alexander Concept. Deelnemers behalen resultaten die ze zelf niet voor mogelijk hielden. Door het stoppen van de chronische stressrespons, is het écht mogelijk om van je klachten af te komen. Lees de ervaringen van oud deelnemers en zie hoe hun leven veranderd is en kijk naar onze resultaten.
Het is geen wonder dat mensen herstellen, slechts een simpele en logische oorzaak en gevolg. ZO logisch dat je je ergens tijdens de training afvraagt: “Tjé, dat ik dit niet zelf heb kunnen bedenken”.

WhatsApp: 06 25343678
085 0645707
info@alexanderconcept.nl
Nieuwsbrief